Umbrărescu salvează de la rugină un combinat cu tradiție, investind 12 milioane de euro

Familia Umbrărescu a semnat tranzacția care va aduce o nouă șansă pentru combinatul de la Oțelu Roșu, salvându-l de la amenințarea ruginei care a persistat ani de zile.

Cu o avere estimată la peste 300 de milioane de euro, familia Umbrărescu s-a angajat să revitalizeze instalațiile și să aducă noi locuri de muncă în zonă.

Publicitate

Primarul Luca Mălăiescu a fost un factor crucial în această tranzacție, abordând personal pe Alexandru Umbrărescu, fiul cel mare al lui Dorin Umbrărescu, prezentându-i oportunitatea de a produce componentele metalice necesare societăților familiei Umbrărescu în Valea Bistrei.

Chiar dacă procesul a fost complicat, semnarea tranzacției a avut loc vineri, marcând un moment crucial pentru Oțelu Roșu.

„E adevărat, am vești bune. De câteva luni se încearcă preluarea sau cesionarea creanțelor de la uzina de la Oțelu Roșu. Au fost adjudecate de către o firmă din județul Bacău, care devine, practic, principalul creditor al combinatului. Din câte cunosc, firma e foarte serioasă, în prima etapă va avea 100 – 150 de angajați și 300 – 400, până anul viitor.”, a declarat prefectul Ioan Dragomir.

Reprezentantul Guvernului României în Caraș-Severin a felicitat primarul Luca Mălăiescu și pe deputatul Silviu Hurduzeu pentru eforturile lor în revigorarea combinatului. Cu toate acestea, a dezvăluit că au existat și persoane sceptice în proces, inclusiv în cadrul Direcției Regionale a Finanțelor Publice Timișoara.

Primarul Luca Mălăiescu, care a ținut secretă informația până la semnarea tranzacției, a exprimat bucuria sa: „Dumnezeu binecuvântează orașul Oțelu Roșu și ne aduce această mare, mare bucurie! Familia Umbrărescu are o imagine foarte bună, e serioasă, dă dovadă de profesionalism. Asta înseamnă enorm pentru Valea Bistrei, vor fi câteva sute de locuri de muncă și am înțeles că și salariile vor fi foarte atractive.”

Publicitate