Un an de pușcărie în plus pentru că a poftit o ciorbă rădăuțeană!

Un bărbat de 39 de ani din Iași va petrece 3 ani și 4 luni în închisoare pentru că a ieșit din arest la domiciliu să mănânce o ciorbă rădăuțeană, informează Ziarul de Iași. Deși pare absurd, explicația este simplă.

Bărbatul, aflat în arest la domiciliu din martie 2022 în urma unui dosar de furt calificat, nu a rezistat tentației când mama unui prieten i-a oferit o ciorbă rădăuțeană. Astfel, el a decis să părăsească domiciliul pentru a savura un castron din ciorba preferată.

Coincidența face ca, imediat după ce a mâncat ciorba, un vecin să-l anunțe că polițiștii au venit să verifice dacă respectă măsura arestului la domiciliu. Întors rapid acasă, bărbatul a fost întâmpinat de oamenii legii care i-au întocmit dosar penal pentru evadare, având în vedere că arestul la domiciliu este considerat o formă de detenție.

Pofta pentru ciorba rădăuțeană i-a adus un an suplimentar de închisoare, pedeapsă prevăzută pentru evadare, conform Codului Penal, care sancționează această infracțiune cu închisoare între 6 luni și 3 ani.

Bărbatul și-a recunoscut fapta, iar magistrații Judecătoriei Iași au decis să îi adauge doar un an în plus la pedeapsa inițială, transformând astfel totalul de 3 ani și 4 luni în regim de detenție. Sentința Judecătoriei nu este definitivă și poate fi contestată cu apel.

Publicitate