Un angajat McDonald’s a fost împușcat din cauza unei porții reci de cartofi prăjiți

Un angajat al McDonald’s din New York se află între viață și moarte după ce a fost împușcat în timpul unei altercații cu un tânăr și mama acestuia din cauza unei porții reci de cartofi prăjiți, au anunțat miercuri poliția și un ziar newyorkez, potrivit BFM TV, citat de g4media.ro.

Într-un oraș în care focurile de armă sunt zilnice, această nouă tragedie a avut loc luni seară în Brooklyn. Poliția din New York a confirmat că un bărbat în vârstă de 20 de ani a fost reținut și este acuzat de „tentativă de omor” și „posesie de armă de foc”.

Prietena sa, în vârstă de 18 ani, este, de asemenea, în arest și este acuzată de „posesie de armă de foc”.

Potrivit poliției din New York și tabloidului New York Post, un chelner de la McDonald’s, în vârstă de 23 de ani, a fost împușcat în gât luni seara și rămâne internat în „stare critică”.

Totul a început cu o ceartă banală între o femeie în vârstă de 40 de ani și angajat, din cauza unor cartofi prăjiți pe care aceasta îi considera serviți reci, a precizat ziarul, citând surse din poliție.

Clienta, care a declarat pentru New York Post că s-a simțit ridiculizată de personalul McDonald’s din cauza temperaturii cartofilor prăjiți, și-a sunat apoi fiul pe video. Acesta ei a dat buzna în restaurant, s-a luat la bătaie cu chelnerul și cei doi au ieșit afară să se certe. Fiul clientei a amenințat apoi cu un pistol și l-a împușcat pe angajat, potrivit poliției citate de ziar.

Proliferarea armelor de foc în marile orașe americane este un flagel: există aproape 400 de milioane de arme de foc în mâinile civililor, adică 120 de arme la fiecare 100 de persoane, potrivit grupului Small Arms Survey, iar peste 45.000 de persoane au fost ucise de acestea în 2020, jumătate dintre ele prin sinucidere, potrivit Gun Violence Archive.