Un autocar cu români şi moldoveni a luat foc pe autostrada de centură a Vienei! – VIDEO

Incident grav pe o autostradă din Austria: Autocarul care transporta cetățeni moldoveni din Spania spre Republica Moldova a luat foc în timpul călătoriei. Potrivit informațiilor oferite de portalul esp.md, imagini video cu autocarul în flăcări au fost făcute publice.

În ciuda situației deosebit de periculoase, din fericire, niciunul dintre cei 60 de pasageri nu a suferit răni.

Publicitate

Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău a confirmat incidentul și a oferit mai multe detalii. Autocarul, înmatriculat cu numere românești, transporta cetățeni moldoveni și români, și se îndrepta către România și Republica Moldova. Acesta a luat foc pe autostrada de centură a Vienei – A21, în direcția Vösendorf, în data de 31 iulie, la ora 14:00.

Autoritățile au precizat că remorca autocarului avea numere de înmatriculare moldovenești și că a fost decuplată la timp, evitându-se astfel să fie afectată de incendiu.

Șoferii și pasagerii autocarului au fost evacuați în siguranță și au fost escortați la o benzinărie din apropiere. În acest moment, ei așteaptă să primească asistența necesară pentru a-și continua călătoria spre destinația finală.

Reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în Viena se află în contact cu cetățenii afectați și le acordă sprijinul necesar. În cazul în care documentele de călătorie au fost deteriorate, vor fi întocmite titluri de călătorie pentru a permite pasagerilor să-și continue traseul.

Compania de transport Aliseb Tours România, a cărei siglă apare pe autocar, a negat că acesta ar fi fost în proprietatea lor. Potrivit reprezentanților companiei, autocarul ar fi fost vândut în 2020 către o altă companie de transport din Republica Moldova, deținută de Ababii Roman din Bălți.

Cauza exactă a incendiului nu a fost încă stabilită, iar șoferii se află în căutarea rutelor alternative pentru a-și continua călătoria. Autoritățile continuă să investigheze cazul pentru a aduce claritate asupra evenimentului și pentru a lua măsuri de prevenție în viitor.

Publicitate