Un bărbat a fost sancționat de ”Locală” pentru că a reparat băncile din centrul localității! – FOTO

Un cetățean din Moldova Nouă, județul Caraș-Severin, a fost sancționat de Poliția Locală după ce a fost surprins reparând băncile și o masă în centrul satului Moldovița.

Ion Caraion a decis să acționeze în mod independent, fără să solicite aprobarea autorităților locale, pentru a reda strălucirea băncilor de pe domeniul public care erau într-o stare deplorabilă.

După ce a finalizat lucrările de reparare, Ion Caraion a fost contactat de poliția locală, care, în loc să-i aplice o amendă, i-a transmis un avertisment. În procesul verbal întocmit de oamenii legii, se menționează că Ion Caraion a reparat șase bănci din fața căminului cultural Moldovița fără a obține aprobarea necesară din partea Primăriei Orașului Moldova Nouă.

Cetățeanul a povestit evenimentul pe rețelele sociale, atrăgând atenția asupra situației neobișnuite. „După o postare de acum patru zile a domnului Grecu de la Moldovița am fost în centrul satului și am reparat băncile și mesele de acolo din proprie inițiativă fără să cer voie celor de la primărie. Ce să vezi, surpriză! Mă caută Poliția Locală pentru a mă felicita cu o amendă. Vă las dovada aici”, a scris Ion Caraion pe Facebook.

Într-un gest care pare a fi fie dintr-un sentiment de amărăciune, fie pentru a evita o sancțiune mai aspră, Ion Caraion a recunoscut și regretat fapta în procesul verbal întocmit de poliție.

Postarea pe rețelele sociale a stârnit reacții critice din partea comunității locale, cu mulți comentatori exprimându-și nemulțumirea față de atitudinea autorităților locale. Unii au considerat că inițiativa cetățeanului trebuia să fie salutată, în timp ce alții au criticat decizia poliției locale de a acționa împotriva unei persoane care a intervenit pentru a îmbunătăți aspectul domeniului public.

 

Publicitate