Un bărbat a reclamat că soția și amantul acesteia l-au legat, apoi i-au dat foc la casă!

În seara zilei de 14 ianuarie, polițiștii din localitatea Bozieni au fost alertați printr-un apel la 112 despre un incident grav. Un bărbat de 50 de ani susținea că soția sa și concubinul acesteia l-au legat și au incendiat locuința în care locuia.

Cu toate acestea, investigațiile ulterioare au adus la iveală un alt tablou al evenimentelor, informează stiri-neamt.ro.

Publicitate

Conform comunicatului emis de Poliția Neamț, bărbatul, aflat sub influența alcoolului și într-un moment de neatenție, a provocat singur incendiul. După evacuarea din locuință, el a apelat numărul de urgență 112, făcând acuzații false motivat de gelozie.

Reprezentanții Poliției Neamț au precizat: „Acesta s-ar fi evacuat singur din locuință, a apelat numărul de urgență 112, iar pe fondul geloziei ar fi reclamat aspecte nereale.” Bărbatul este acum cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere din culpă și inducerea în eroare a organelor judiciare.

În contextul acestui incident, poliția a transmis un mesaj important publicului cu privire la apelurile la numărul unic de urgență 112. Au subliniat că acest serviciu este destinat situațiilor reale de urgență, precum accidente, incendii sau infracțiuni în desfășurare. Apelurile false sau abuzive pot avea consecințe grave, inclusiv întârzierea intervenției în cazurile reale de urgență.

Pentru a preveni astfel de situații, Poliția Neamț a amintit publicului să furnizeze informații clare și esențiale în timpul apelului la 112, respectând instrucțiunile primite și evitând apelurile abuzive.

Mesajul a fost încheiat cu menționarea sancțiunilor prevăzute de lege pentru apelurile abuzive la numărul de urgență, subliniind importanța responsabilității cetățenilor în utilizarea acestui serviciu vital.

Publicitate