Un bărbat care l-a amenințat pe Facebook pe Arafat, a fost internat de procurori la psihiatrie

Timișoreanul a amenințat, la 10 martie, într-o transmisiune live pe Facebook că îl va lovi cu un topor, un ciocan și o rangă pe Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Procurorii au anunțat vineri că, în urma unei decizii a instanței de judecată, bărbatul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din Jebel, până ce starea de sănătate a acestuia se ameliorează, având în vedere evidenţele raportului de expertiză medico-legală, a anunţat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, conform Libertatea.

În fapt s-a reţinut suspiciunea rezonabilă că în data de 10 martie, în jurul orelor 12.00, aflându-se pe marginea drumului judeţean care face legătura între localităţile Săcălaz şi Sânmihaiul Român, cu ocazia unei transmisiuni video pe reţeaua Facebook, suspectul l-a ameninţat cu acte de violenţă pe un secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (Raed Arafat, n.r.), în sensul că îl va lovi cu un topor, cu un ciocan şi cu o rangă, aceste acte având legătura cu activitatea profesională a persoanei vătămate”, pecizează procurorii.

Procurorul a dispus faţă de suspect efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice pentru a stabili dacă bărbatul avea discernământ cu privire la săvârșirea faptei.

Potrivit raportului de expertiză medico-legală psihiatrică întocmit de IML Timişoara la data de 19 martie, s-a concluzionat că „persoana expertizată a avut discernământul abolit, raportat la fapta cercetată şi s-a recomandat aplicarea de urgenţă a măsurii de siguranţă prevăzut de art. 110 Cp (internarea medicală), având în vedere potenţialul agresiv şi modificările halucinator-delirante prezentate de suspect”, arată comunicatul.

Procurorul a cerut internarea bărbatului la Psihiatrie „până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”, iar în 24 martie Judecătoria Timișoara a admis propunerea Parchetului și s-a dispus internarea medicală provizorie într-o unitate specializată de asistență medicală.