Un bărbat, conectat la aparatul de oxigen, și-a aprins o țigară și a murit în incendiul pe care l-a provocat

Un incident tragic s-a produs în spitalul Fratelli Parlapiano din Ribera, Italia, unde un român și-a pierdut viața în urma unui incendiu devastator.

Potrivit informațiilor furnizate de Agrigento Notizie, tragedia a avut loc vineri seara, când un incendiu a izbucnit într-un etaj al spitalului, distrugând o parte semnificativă a clădirii.

Publicitate

Românul, identificat ca fiind Costică Brustureanu în vârstă de 53 de ani, era internat în spital din ziua anterioară și primea tratament cu oxigen. Conform relatărilor, într-un moment de neatenție, acesta a îndepărtat masca de oxigen și a aprins o țigară, ceea ce a dus la o explozie bruscă, urmată de incendiu. Din păcate, românul a fost găsit carbonizat în urma tragediei.

Costică Brustureanu era rezident oficial în localitatea Canicattì din Sicilia, însă, conform surselor, nu deținea o locuință stabilă. Incidentul tragic a fost intens investigat de autorități, iar procurorul responsabil cu cazul a pus sub sechestru preventiv etajul trei al spitalului, acolo unde a avut loc incendiul.

În urma anchetei, s-a constatat că nu a existat o explozie a buteliei de oxigen, ci a fost provocată de aparatul de oxigenoterapie, care era în funcțiune în momentul în care pacientul a aprins țigara.

Incidentul tragic a șocat comunitatea locală și a atras atenția asupra necesității respectării regulilor de siguranță în spitale și a importanței atenției sporite în timpul tratamentelor medicale.

Publicitate