Un bărbat muncește să-și plătească datoriile făcute în urmă cu 2 ani, când a fost… înmormântat!

Un caz demn de Cartea Recordurilor se petrece într-o comună din județul Iași. În urmă cu doi ani, un bărbat a fost îngropat de rude după ce fusese găsit mort pe câmp.

Stupoare însă… în timpul praznicului de 40 de zile, bărbatul cu pricina a intrat pe poartă, cât se poate de viu.

Între timp, bărbatul a tot umblat pe la judecătorie și la instituțiile publice pentru a dovedi că trăiește și pentru a-și întocmi din nou actele de identitate.

Mai mult decât atât, în acest moment, bărbatul muncește pentru a-și plăti propria înmormântare, pentru că rudele nu au avut bani în acea perioadă și au trebuit să se împrumute.

Povestea șocantă s-a petrecut în decembrie 2020. După ce au găsit un bărbat decedat pe câmp, autoritățile l-au identificat ca fiind Gabriel Luca din comuna Costuleni. Familia acestuia a recunoscut cadavrul și apoi s-au apucat de cele necesare pentru înmormântare.

La 40 de zile de la înmormântare, în timpul parastasului, rudele s-au trezit cu ”mortul” care intră în curtea casei, informează bzi.ro.

În mod clar, îngropaseră pe altcineva. Au urmat aproape doi ani în care bărbatul a trebuit să meargă prin instanțele judecătorești pentru a demonstra că este în viață, ca mai apoi să-și poată reface actele de identitate.

Deși au trecut 2 ani, familia a rămas cu datorii făcute în zilele înmormântării. Acum Gabriel Luca lucrează la o fermă pentru a-și plăti datoriile făcute pentru propria înmormântare și, culmea, este supărat pe mama acestuia pentru toate cele întâmplate.

Între timp a fost scoasă crucea de la mormântul respectiv, pentru că Gabriel mergea în cimitir, la tatăl său, și tot dădea de ”propria cruce” pe mormânt.

Nu s-a făcut exhumarea persoanei care a fost din greșeală îngropată, însă au reușit să afle cine este și să dea de familia acelui bărbat, care a promis că vor lua trupul de acolo și vor plăti o parte din banii pentru înmormântare. Însă totul a rămas la stadiul de discuții. Acea familie nu vine nici să aprindă lumânări și nici să facă demersurile necesare.

După o perioadă lungă de umblat pe la instituții, Gabriel Luca a reușit să iși refacă cartea de identitate, prin care demonstrează că este viu, însă el figurează încă decedat la dispensarul din comună.