Un bărbat s-a legat cu cătușe pe șina de metrou, purtând o pancartă pe care scria „Opriți păcănelele“

Călătorii metroului din București au fost martorii unui incident neobișnuit în această dimineață, pe magistrala Pipera – Berceni.

Circulația trenurilor a fost perturbată în urma acțiunii unui bărbat care a coborât pe șinele de metrou la stația Piața Unirii 2 și s-a legat cu cătușe de o bară. Individul a afișat o pancartă cu mesaje care denunțau jocurile de noroc și cereau stoparea lor, cerând în același timp ca trenurile să circule liber.

Publicitate

Echipele de intervenție ale SMURD au fost chemate la fața locului pentru a face față situației neobișnuite. Mai mulți pompieri și polițiști au fost desfășurați la stația Piața Unirii 2, iar circulația trenurilor a fost temporar oprită pentru a preveni orice risc.

Metrorex, compania care gestionează metroul din București, a informat publicul cu privire la incident și a precizat că călătorul a reușit să se immobilizeze pe șine cu ajutorul unor cătușe și a refuzat să se deplaseze. Din acest motiv, personalul Metrorex a intrerupt curentul de pe linia în cauză și a solicitat intervenția autorităților. Într-un comunicat de presă, Metrorex a declarat:

„Conform procedurilor interne, organele abilitate împreună cu Metrorex vor deschide o anchetă de cercetare pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul.”

Eforturile de salvare au fost coordonate de echipajele SMURD, care au reușit să-l elibereze pe bărbat din cătușe. Acesta a fost apoi transportat la Spitalul Obregia pentru îngrijiri medicale de specialitate.

După intervenția și deblocarea șinelor, circulația trenurilor a fost reluată, însă cu o reorganizare temporară a traseului, în sistem pendulă, între stațiile Eroii Revoluției și Universitate, pe linia 1.

Incidentul neobișnuit de astăzi atrage atenția asupra unor preocupări sociale și politice, legate de jocurile de noroc și modul în care acestea pot afecta comunitatea.

Publicitate