Un bărbat, tatăl a doi copii, a renunțat la familie pentru refugiata ucraineancă mutată în casa acestuia

Un bărbat de 29 de ani din Marea Britanie, tatăl a doi copii, a decis să își părăsească familia pentru tânăra reugiată ucraineancă Sofia, notează The Sun.

Sofia Karkadim a ajuns în casa familiei Garnet  din Bradford, West Yorkshire, în luna mai , după ce a fugit din Liov. Șederea acesteia a decurs fără probleme pentru doar zece zile, atunci când Tony, bărbatul de 29 de ani, a anunțat că își va părăsi partenera, Lorna, în vârstă de 28 de ani, pentru tânără refugiată.

„Am vrut să fac ceea ce trebuie și ea (n.r Sofia) s-a întâmplat să fie prima persoană cu care am luat legătura după ce m-am alăturat grupurilor de pe Facebook pentru persoanele care doresc să găzduiască refugiați”, a declarat Tony.

Bărbatul le-a explicat reporterilor că o iubește și că își dorește să-și trăiască restul zilelor alături de Sofia. Ea a ajuns în casa familiei Garnet atunci când aceștia și-au dorit să îi ajute pe refugiații ucraineni care au ajuns în țara lor.

Relația dintre Sofia și Tony a evoluat și din cauza faptului că bărbatul vorbește slovaca, o limbă pe care ucrainenii o pot înțelege. În acest fel, cei doi au început să poarte tot mai multe discuții private, la care Lorna nu putea participa.

„Mi-am dat seama că găseam scuze pentru a ne atinge unul pe celălalt, dar nimic mai mult nu s-a întâmplat în acel moment”, a explicat Tony Garnet, adăugând că în acest fel s-a ajuns la mai multe certuri cu Lorna.

Conflictul dintre cele două femei s-a agravat, iar în cele din urmă Sofia i-a spus lui Tony că simte că nu mai poate locui în casa familiei sale. În acel moment, bărbatul susține că a devenit conștient de sentimentele sale și i-a spus partenerei că dacă refugiată este nevoită să plece, i se va alătura.

După această ceartă, Tony și Sofia și-au strâns lucrurile și au decis să se mute la părinții acestuia. În acest moment, noul cuplu își face planuri de viitor: un apartament propriu și o viză permanentă pentru tânăra de 22 de ani.

Femeia părăsită și-a împărtășit versiunea ei, dezvăluindu-le jurnaliștilor de la The Sun că tânăra a vrut să îi ia partenerul din prima zi în care s-a mutat în casa lor.

Inițial, femeia a avut o serie de rezerve legate de decizia de a primi în casa sa o persoană necunoscută, chiar dacă era vorba despre cineva care a fugit de ororile războiului din Ucraina. Cel care a fost motivat să meargă mai departe cu această decizie a fost iubitul ei, Anthony.

„Este o decizie importantă (n.r. găzduirea unui refugiat) și, deși nu eram sigură, el (n.r. Anthony) a vrut să meargă mai departe. Situația din Ucraina este terifiantă pentru oamenii obișnuiți, așa că am decis că cel mai bun lucru pe care îl puteam face era acela de a pune un acoperiș deasupra capului cuiva și a-i ajuta atunci când se afla în nevoie. Și uite așa m-a răsplătit Sofia pentru că i-am dat o casă”, a adăugat Lorna Garnet.

Femeia părăsită o acuză pe tânără din Ucraina că nu doar că i-a distrus căminul, dar și că a plănuit acest lucru chiar din prima zi în care a ajuns în casa ei. În ceea ce îl privește pe cel care i-a fost partener în ultimii zece ani, Lorna nu își poate explica cum acesta a decis să o părăsească pentru o persoană pe care abia a cunoscut-o.

„Și-a pus ochii pe Anthony de la început, a decis că îl vrea și l-a luat. Nu i-a păsat de durerea pe care a lăsat-o în urmă”, le-a spus Lorna Garnet jurnaliștilor.