Un bărbat va merge la pușcărie după ce câinele său a atacat o femeie!

Un localnic din comuna Bilca, județul Suceava, a fost trimis în Penitenciarul Botoșani după ce a primit o condamnare definitivă la 10 luni de închisoare, în regim de detenție.

Motivul sentinței este legat de comiterea infracțiunii de „neluarea de către proprietarul câinelui a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”, conform informațiilor furnizate de Monitorul de Suceava.

Publicitate

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, era cunoscut în zonă pentru faptul că deținea mai mulți câini agresivi, situație care a generat mai multe dispute cu vecinii săi. Aceste tensiuni au culminat într-un incident în care unul dintre câinii săi a atacat o femeie, care a fost rănită în urma agresiunii.

Sentința, emisă inițial în primă instanță și ulterior confirmată la Curtea de Apel Suceava, a devenit definitivă în data de 8 ianuarie. În aceeași zi, polițiștii Secției Rurale Gălănești au efectuat ridicarea condamnatului de la domiciliu pentru a fi dus la Penitenciarul Botoșani în vederea executării pedepsei.

Această decizie legală vine ca un rezultat al nerespectării obligațiilor legale de către proprietarul câinelui, subliniind importanța respectării regulilor și măsurilor de prevenire a unor astfel de incidente care implică animale agresive.

Sentința își propune să servească ca un avertisment pentru alți proprietari de animale, subliniind necesitatea gestionării responsabile a acestora pentru a evita consecințe nefericite asupra comunității.

Publicitate