Un bătrân de 100 de ani și-a depus candidatura la alegerile locale din acest an!

În comuna Dumești din județul Vaslui, un bărbat care a împlinit 100 de ani candidează pentru funcția de consilier local. Mihai Ardeleanu, născut în 1923, urmează să împlinească 101 ani pe 20 august.

Informația despre cei mai în vârstă candidați a fost făcută publică marți, într-o conferință de presă la care a participat președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă.

„Cel mai în vârstă, seniorul candidaților, are 100 de ani. Avem, de asemenea, doi candidați la alegerile locale de 95 de ani, doi candidați la alegerile locale de 94 de ani și așa mai departe”, a declarat Toni Greblă, fără să ofere mai multe detalii.

HotNews.ro a confirmat ulterior informația și cu reprezentanții Biroului Electoral Județean (BEJ) Vaslui. Aceștia au transmis că persoana în vârstă de 100 de ani candidează în Circumscripția Electorală 34, pentru a obține funcția de consilier local în comuna Dumești.

HotNews.ro a luat legătura și cu președintele filialei USR din Dumești, Gelu Semiuc, partidul pe ale cărui liste Mihai Ardeleanu candidează. Semiuc a confirmat că Mihai Ardeleanu are 100 de ani și candidează pentru un loc în Consiliul Local, precizând că acesta este veteran de război și se află într-o stare bună de sănătate.

Președintele USR Dumești a explicat și că există un grad de rudenie între el și Ardeleanu.

„Este nașul de cununie al părinților mei”, a spus președintele USR Dumești.

Alegerile locale vor avea loc pe 9 iunie, împreună cu cele europarlamentare.

O premieră în acest an o reprezintă faptul că secțiile de votare vor fi deschise între orele 7:00 și 22:00. La alegerile precedente, acestea se închideau la ora 21:00.

Publicitate