Un bebeluș de 800 de grame, născut de o copilă de 15 ani, a fost salvat de medicii români!

Un bebeluș de doar 800 de grame, care a primit nota 1 la naștere, a fost salvat de medicii constănțeni, transmite Radio Constanța, citat de Rador.

După patru luni de îngrijiri și supraveghere non stop, fetița a putut pleca acasă cu mama ei. Acesta nu este cel mai mic nou născut pentru care specialiștii constănțeni au făcut minuni, bebeluși chiar și de 450 de grame fiind salvați aici.

Special la acest caz este că mama e la rândul ei o copilă, de doar 15 ani, care a fost ținută în spital până a învățat să aibă grijă de bebeluș. România se clasează pe primul loc în Europa la numărul de mame minore, iar medicii spun că vârsta fragedă este una dintre cauzele nașterii premature.

Fetița de doar 800 de grame și 35 de centimetri a venit pe lume la începutul anului și a primit numele Ioana, după sfântul sărbătorit în ziua nașterii. Nu respira, dar câteva bătăi firave ale inimii i-au făcut pe medicii de la Spitalul de Urgență Constanța să lupte pentru viața ei.

Conform unui studiu prezentat săptămâna aceasta de Organizația Salvați Copiii, țara noastră se clasează pe primul loc în Europa la numărul de mame minore. Dintre cele 1.645 de fete cu vârsta între 10 și 15 ani, devenite mame în 2020 în statele membre, 731 sunt românce.