Un bolovan desprins de pe un versant a trecut prin parbrizul mașinii și a ucis un bărbat! (FOTO)

Un bolovan desprins de pe un versant a căzut peste un autoturism şi a trecut prin parbriz, pe DN66/ E79, în Defileul Jiului, pe raza localității Bumbești-Jiu, din județul Gorj. Șoferul a murit, a informat serviciul de presă al Inspectoratului pentru Situația de Urgență Gorj.

„Pe DN 66 (E 79) Defileul Jiului, la kilometrul 117+900 de metri, în localitatea Bumbești-Jiu, județul Gorj, un bolovan a căzut de pe versant pe un autoturism aflat în trafic, prin parbriz. Șoferul este inconștient, fiind efectuate manevre de resuscitare”, a transmis inițial poliția.

Potrivit ISU Gorj, manevrele de resuscitare nu au avut succes, iar bărbatul de 56 de ani a fost declarat decedat. Alte două femei, de 50, respectiv 60 de ani, au primit îngrijiri medicale la fața locului, dar au refuzat spitalizarea.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova au explicat, duminică, cum a fost posibil accidentul incredibil:

„Zona in care a avut loc incidentul de pe Defileul Jiului este asigurată cu plase. Piatra, de mici dimensiuni, a venit de pe versant de la o înălţime foarte mare, dintr-o zona cu torenţi, unde nu se pot monta plase, pentru că ar bloca scurgerea apelor de pe versanţi.

Permanent facem verificări în zonă şi îndepărtăm stâncile şi copacii care prezintă risc de prăbuşire. Zona are şi semnalizarea necesară privind posibile căderi de pietre. Este primul eveniment soldat cu deces de până acum.

Piatra respectivă a fost dislocată fie de apă, fie de vânt fie de trecerea unui animal sălbatic. Situaţia a fost una total impredictibilă”, notează stiripesurse.ro.