Un cerșetor i-a dat unui polițist 100 euro șpagă să nu-l amendeze și i-a cerut să îl ducă acasă cu mașina de poliție

Într-o situație care pare desprinsă dintr-o comedie absurdă, un cerșetor din comuna Merghindeal, județul Sibiu, a încercat să ofere mită unui polițist pentru a evita o amendă și a solicitat să fie transportat acasă cu autospeciala poliției.

Pe 29 mai 2024, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea unui bărbat de 72 de ani pentru infracțiunea de dare de mită, conform art. 290 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, a anunțat Mihaela Ruginosu, purtătorul de cuvânt al instituției.

Incidentul a avut loc în noaptea de 5 mai 2024, în jurul orei 0:30. Inculpatul a oferit unui agent de poliție două bancnote de 50 de euro, în valoare totală de 100 de euro, pentru a-l determina să nu îl amendeze pentru cerșetorie repetată. Într-un gest surprinzător, acesta a cerut polițistului să-l ducă acasă cu mașina de poliție.

„Cu această ocazie, inculpatul a solicitat agenților de ordine publică să îl transporte la locuința sa cu autospeciala poliției,” au precizat anchetatorii.

Joi, 30 mai 2024, procurorul va evalua dacă sunt necesare alte măsuri preventive împotriva inculpatului.

„Reamintim că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având scopul de a crea cadrul procesual pentru administrarea probelor, activitate care nu încalcă principiul prezumției de nevinovăție,” a subliniat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Publicitate