Un comisar, șef de arest, a ajuns închis în propria instituție după ce a cerut șpagă țigări și bani!

Un caz grav de corupție a zguduit IPJ Argeș după ce Comisarul Ciprian Marangoci, șeful Centrului de Reținere și Arestare Preventivă, a fost reținut pentru 24 de ore în urma unei operațiuni de prindere în flagrant.

Ofițerul a fost surprins în timp ce primea 500 de euro și un cartuș de țigări de la o persoană aflată în arest preventiv, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Publicitate

Potrivit anchetatorilor, Ciprian Marangoci a profitat de funcția sa și a cerut mită pentru a oferi tratament preferențial unor deținuți.

Persoana care i-a dat mita era aflată în arest și, în schimbul banilor, i s-au asigurat numeroase privilegii, cum ar fi suplimentarea numărului de vizite și de apeluri telefonice, precum și primirea în închisoare a unor pachete cu o greutate care depășea limita legală impusă de regulament.

Aceasta nu a fost singura acuzație la adresa lui Ciprian Marangoci. În exercitarea funcției sale, acesta a cerut și primit bani și bunuri de la alte persoane aflate în arest preventiv, încălcând regulile și permisând vizite neautorizate, ceea ce a compromis investigațiile efectuate de DIICOT.

DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism) a emis un comunicat în care a arătat că acțiunile inculpatului au avut drept scop favorizarea persoanelor aflate în detenție, ceea ce a avut drept consecință îngreunarea cercetărilor în dosarele instrumentate de către această instituție.

În prezent, Comisarul Ciprian Marangoci se află în custodia autorităților și va fi prezentat sâmbătă în fața unui judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș, cu propunerea de arestare preventivă.

Publicitate