Un Consiliu Județean cumpără măști de 10 milioane de euro pentru combaterea pandemiei în școli!

Consiliul Județean Prahova a lansat recent o licitație de aproape 10 milioane de euro, în cadrul unui proiect european depus în pandemie, pentru achiziția de măști de protecție și dezinfectant.

Licitația a fost lansată pe 19 noiembrie și a venit după ce administrația județeană a încercat de mai multe ori să încredințeze contractul, însă fără succes. Trebuie menționat că proiectul european fusese depus în pandemie, însă evaluarea a durat mult.

Astfel, s-a ajuns în situaţia în care produsele de protecţie sanitară ar putea fi cumpărate şi livrate în școli după ce pandemia de COVID-19 a fost încheiată, scrie ziarulincomod.ro

De asemenea, în această perioadă nu mai există o reglementare legală care să spună că portul măștii este obligatoriu.

Licitația lansată de Consiliul Județean Prahova este împărțită în două loturi. Primul lot prevede achiziţia a 90.292 de pachete cu materiale de protecţie, fiecare urmând să conţină 252 de măşti de protecţie şi 6 litri de dezinfectant pentru mâini.

Al doilea lot prevede achiziţia a 25.080 de litri de dezinfectant pentru suprafeţe, care ar urma să fie repartizaţi în 190 de unităţi de învăţământ.