Un copil de 10 ani l-a împuşcat mortal pe un alt copil de 11 ani pentru că l-a bătut la jocuri video

Un copil de 10 ani din Mexic l-a împuşcat şi ucis pe un alt copil de 11 ani pentru că l-a bătut la jocuri video, au informat miercuri mai multe mass-media mexicane, citate de News.ro.

Atacatorul şi-a împuşcat victima cu un pistol pe care l-a luat din locuinţa familiei, într-o zonă săracă a statului Veracruz (sud-est), scrie AFP.

Cei doi copii se jucaseră pe o consolă video închiriată de la un magazin de cartier din oraşul La Perla.

„Vă cer un singur lucru, să mă ajutaţi să se facă dreptate, pentru că fiul meu a murit din vina părinţilor acestui copil”, a declarat mama victimei la înmormântarea de marţi, citată de cotidianul Reforma.

Părinţii făptuitorului sunt responsabili pentru că au lăsat „un pistol pe masă”, potrivit mamei, scrie Reforma. Agresorul şi familia sa au fugit.

Este „trist” că un copil poate avea acces la o armă, a comentat guvernatorul statului Veracruz, Cuitlahuac Garcia, considerând că erau „fără îndoială responsabilităţi” de stabilit.

Experţii citaţi de presa mexicană consideră că micul agresor este şi victimă a violenţei în anumite regiuni ale unei ţări care a înregistrat 30.968 de omucideri în 2022 (în scădere cu 7,1% într-un an).

În Statele Unite ale Americii, un băieţel de şase ani a fost arestat pe 6 ianuarie după ce şi-a împuşcat învăţătoarea în clasă la o şcoală din Virginia (Est), rănind-o grav, potrivit poliţiei.

Pistolul Taurus de calibrul 9 mm fusese achiziţionat legal de mama copilului. Veracruz este unul dintre cele mai sărace state din Mexic şi unul dintre cele mai violente.