Un copil de 10 ani s-a ales cu degete amputate după ce i-a explodat o petardă în mână!

Un incident șocant a avut loc în comuna Fulga, județul Prahova, în ziua de 3 decembrie, în jurul orei 12.00, când un copil în vârstă de 10 ani a fost grav rănit în urma exploziei unei petarde.

Polițiștii Secției Rurale de Poliție Ciorani au intervenit rapid după ce au fost alertați prin apelul de urgență 112.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Prahova, copilul prezenta leziuni grave la două dintre degetele mâinii stângi. La fața locului, polițiștii au descoperit fragmente de articole pirotehnice, iar în urma incidentului, micuțul a fost transportat de urgență la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Publicitate

Conform www.observatorulph.ro, copilului i-au fost amputate două degete, iar rănile includ arsuri la nivelul feței și afectarea ochilor. Din cauza gravității rănilor, micuțul a fost transferat la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, unde va continua să primească tratamentul necesar.

În acest context, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Investigatorii vor stabili proveniența articolelor pirotehnice implicate în incident, precum și legalitatea comercializării și deținerii acestora.

Comunitatea locală este șocată de tragicul eveniment, iar autoritățile fac un apel la responsabilitate în utilizarea materialelor pirotehnice, în special în perioada sezonului festiv, pentru a evita astfel de incidente nefericite.

Publicitate