Un copil de 2 ani a murit după ce a căzut într-un lighean cu apă!

Un incident tragic a avut loc în comuna Gâdinți din județul Neamț, unde un copil în vârstă de doar 2 ani a pierdut viața în urma unei căderi într-un lighean cu apă.

Potrivit informațiilor furnizate de Poliția Neamț, tragedia s-a petrecut în curtea casei copilului, sub supravegherea mamei și a bunicii sale, notează stiri-neamt.ro.

Evenimentul a avut loc în după-amiaza zilei de 31 martie, când polițiștii au fost alertați de către o femeie în vârstă de 53 de ani, din aceeași localitate, cu privire la descoperirea tragică. Potrivit relatărilor inițiale, micuțul s-ar fi jucat în curtea locuinței alături de mama sa și de bunica sa, moment în care ar fi căzut în ligheanul cu apă.

Publicitate

Încercările de resuscitare făcute atât de mama copilului, cât și de echipajul medical sosit la fața locului, nu au avut succes, iar micuțul a fost declarat decedat. Autoritățile au catalogat cazul ca fiind unul de ucidere din culpă și continuă investigațiile pentru a stabili circumstanțele exacte ale tragediei.

Poliția Neamț a transmis un apel către părinți, subliniind importanța supravegherii stricte a copiilor, în special în această perioadă în care temperaturile în creștere îi determină pe cei mici să petreacă mai mult timp în aer liber. Recomandările includ securizarea zonelor periculoase din curte și cunoașterea procedurilor de prim ajutor, subliniind că chiar și un moment de neatenție poate avea consecințe grave.

Tragedia din comuna Gâdinți reamintește tuturor importanța vigilenței și a măsurilor de siguranță în jurul copiilor, în scopul prevenirii unor astfel de evenimente dramatice.

Publicitate