Un copil de 6 ani a făcut pe el și a suportat umilința colegilor după ce învățătoarea nu l-a lăsat la baie

O învățătoare din municipiul Drăgășani, județul Vâlcea, este în centrul unui scandal șocant, după ce a refuzat accesul la baie unui copil de șase ani, provocându-i acestuia un episod umilitor în fața colegilor săi.

Gestul său lipsit de empatie a declanșat reacții puternice din partea comunității, iar acum femeia este cercetată disciplinar de conducerea școlii „Tudor Vladimirescu”.

Incidentul a fost adus la cunoștința opiniei publice printr-o postare pe o rețea de socializare, în care un părinte consternat, Nicolae Grigorie, a relatat întâmplarea revoltătoare.

Potrivit acestuia, învățătoarea, identificată drept Camelia N, nu i-a permis băiețelului să meargă la toaletă în timpul orelor, iar micuțul, neputându-se abține, s-a scăpat pe el în clasă.

„Și ce credeți? A fost tratat cu nepăsare și indiferență de către doamna învățătoare pe tot parcursul orei, timp în care a fost batjocorit și făcut de râs de către colegii săi. Rușine, doamnă învățătoare! Faceți de râs meseria pe care v-ați ales-o și colegii dumneavoastră care dau tot ce e mai bun pentru viitorul copiiilor noștri!”, a scris Nicolae Grigorie în postarea sa.

Conducerea școlii a demarat o anchetă disciplinară imediat după apariția acestor informații, suspendând-o pe învățătoare pe durata cercetărilor. În cazul în care acuzațiile se dovedesc a fi adevărate, aceasta riscă sancțiuni, inclusiv reducerea salariului cu până la 15% timp de 6 luni sau chiar desfacerea contractului de muncă.

Inspectorul general școlar al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, Mihaela Andreianu, a declarat: „Din păcate, incidentul este real! Am aflat cu stupoare detaliile atât din postarea de pe Facebook, cât și de la conducerea unității de învățământ care m-a informat cu privire la cele întâmplate.

Voi urmări cu atenție cum se desfășoară cercetarea și ce finalitate are! Îmi doresc din suflet ca astfel de incidente să nu mai aibă loc, iar cadrele didactice să fie empatice cu elevii lor.”

Publicitate