Un copil de 9 ani a trăit singur timp de 2 ani, mâncând ce primea de la vecini, după ce mama lui se mutase la noul iubit

Într-un caz șocant de neglijență maternă, o mamă în vârstă de 36 de ani din Franța a fost condamnată la 2 ani de închisoare, dintre care un an și jumătate cu suspendare, după ce și-a părăsit băiețelul în vârstă de nouă ani într-un apartament izolat timp de doi ani.

Copilul, acum în vârstă de 11 ani, a fost nevoit să supraviețuiască singur, mâncând conserve primite de la vecini și învelindu-se cu toate păturile din casă pentru a se proteja de frig, informează 3dots.ro.

Cazul a fost adus în atenția publicului și autorităților după ce vecinii au sesizat condițiile dificile în care trăia băiatul. Potrivit informațiilor furnizate de Le Parisien, mama copilului s-a mutat la noul ei iubit, lăsându-l pe băiat într-un apartament fără utilități și izolat de căldură.

Vecinii au intervenit oferind alimente, dar abia după doi ani au realizat că copilul trăiește singur și au anunțat autoritățile. Faptele au fost aduse la lumină când băiatul avea deja 11 ani.

În urma unei anchete, mama copilului a fost trimisă în judecată pentru neglijență, recunoscându-se faptele. Chiar dacă aceasta a susținut inițial că locuiește cu copilul, martorii și ancheta au contrazis această afirmație.

Apartamentul în care locuia băiatul nu avea curent electric și nu era încălzit, iar mama sa nu a lăsat nicio urmă de îngrijire sau haine de adult.

Deși trăia în condiții grele, băiatul a continuat să meargă la școală și să obțină rezultate bune. Profesorii au fost surprinși de faptul că nu au observat nicio schimbare în comportamentul sau performanțele sale școlare.

În prezent, copilul trăiește în plasament, la o familie, și nu mai dorește să-și vadă mama care l-a vizitat doar de două ori în anul precedent. Situația tragică subliniază impactul devastator al neglijenței asupra unui copil și necesitatea unei atenții sporite asupra protecției și siguranței copiilor vulnerabili.

Publicitate