Un copil diagnosticat cu sindromul Down ar fi fost exclus de la o serbare, la o grădiniță!

O mamă din Novaci a stârnit un val de indignare pe rețelele sociale după ce a povestit cum băiețelul ei, Vladimir, a fost singurul copil care nu a fost costumat la serbarea grădiniței.

Incidentul a avut loc la Grădinița cu Program Prelungit Novaci, la grupa mare, și a fost relatat într-o postare detaliată pe Facebook.

Conform mamei, colegii lui Vladimir au primit, odată cu rolurile pentru serbare, și instrucțiuni clare despre costumele pe care trebuiau să le poarte. Însă, pentru Vladimir, aceste informații au lipsit complet, ceea ce a dus la o situație jenantă și dureroasă pentru copil și părinți.

„Doamnelor educatoare,nici nu știu cum sa încep…va pot spune un singur lucru,puteați sa dați replica la ce am scris eu,dar nu mințind!!!în ghiozdanul copilului meu nu ați pus voi,NICIODATA acele 4 versuri pe care sa le spuneți voi!!!ați stat cam mult sa judecați problema asta,trebuia ieri sa.mi spuneți ca s.a produs o încurcătură și ca Vladimir a pierdut bilețelul,copilul meu,niciodată nu a desfăcut ghiozdanelul, asa ca minciunile astea erau crezut poate atunci,la serbare,când v.am întrebat,nu după 24 de ore…o sa atașez și filmarea când d.voastra îmi spuneți ca puteam și eu sa.l costume cumva,de ce nu ați spus atunci ca l.ati pus în ghiozdan,da la pierdut Vladimir!

În alta ordine de idei,eu nu contest grija d.voastra pentru ceilalți copilași,eu am vorbit strict de copilul meu!și aberațiile alea cu tăiatul unghiilor,le.am discutat în privat,ați înțeles atunci,acum vad ca începeți iar!!!

Îmi cer scuze ca am promis unor oameni care au vrut sa va ajute,ca închei aceste postări,dar…o sa mergem cât de departe se poate,sa vedem cât țin pilele d-voastră!!, a scris mama pe Facebook.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a fost alertat în urma sesizării făcute de mamă și a demarat o anchetă pentru a clarifica situația.

Conducerea grădiniței a explicat că incidentul a fost rezultatul unei probleme de comunicare, dar detaliile complete ale anchetei sunt încă așteptate.

Situația continuă să fie discutată intens pe rețelele sociale, unde mulți părinți își exprimă solidaritatea cu mama lui Vladimir și cer măsuri pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Publicitate