Un copil se ”încăpățânează” de 16 ani să trăiască, deși medicii nu i-au dat nicio șansă

Vlăduț Ursache este un copil din Dărmănești, județul Bacău. Este un exemplu de voință, atât el cât și familia lui.

Nimeni nu i-a dat nicio șansă după ce i-a fost pus diagnosticul, dar uite că au trecut 16 ani de atunci și el continuă să lupte. Boala este crâncenă iar familia este sfășiată de durerea pe care Vlăduț o are din pricina crizelor.

Cel mai bine a descris povestea și lupta lui Vlăduț pentru a trăi, Violeta Gorea, o prietenă a familiei care este mereu alături de ei:

Vlăduț, prietenul meu frumos.

Ne cunoaștem de 8 ani și de atunci ne vedem destul de des, aproape am devenit o familie. Mă uimește cum reușește să lupte cu boala, cu crize, cu spasme, cu dureri incredibil de mari, cu lacrimile mamei căzându-i zilnic pe față și cu toate astea îmi zâmbește și mă prinde de mână de fiecare dată când ne vedem.

Hidrocefalie congenitală gigant. Ce boală oribilă, nemiloasă!!! Și nu pentru că așa l-a lăsat Dumnezeu, ci pentru că un cretin care se credea doctor, nu și-a dus treaba până la capăt.

Vlăduț s-a născut cu o pungă de lichid la cap, iar doctorul care l-a operat trebuia să-i monteze un sistem de drenare a lichidului, însa probabil cafeaua nu mai putea să aștepte, sau poate croitoreasa îi cosese buzunarul de la halat prea mic și s-a grăbit să îi decidă viața, soarta acestui copil și a întregii familii, pe motiv că nu ar avea șanse de supraviețuire.

Iată că au trecut 16 ani de atunci, (pe13 iunie este ziua lui) și el „se încăpățânează” să trăiască. Capul lui cântărește în jur de 20 kg, iar corpul lui este aproape inert. A avut totuși șansa să se nască într-o familie în care, iubirea, credința, curățenia trupească și sufletească sunt la ele acasă.

Grija și iubirea, dragostea, dăruirea cu care este îngrijit, l-au ținut în viață. Dar, ca și cum nu ar fi de-ajuns, apar deseori problemele legate de lipsuri, de nevoi, din păcate. Medicamente împotriva bolii, împotriva durerii, împotriva crizelor, creme antiinflamatoare, pampers, detergenți… și multe altele sunt necesarul zilnic pe care părinții nu și le mai permit și pentru care apelează la ajutorul nostru.

Haideți vă rog să îi prelungim viața lui Vlăduț și să aducem un pic de bucurie în familia lui, pentru a nu lăsa deznădejdea să pună stăpânire pe această familie atât de greu încercată.

Orice ajutor poate aduce zile în plus pentru prietenul meu frumos!!!

Vă mulțumesc oameni buni, oameni frumoși!!!! Mulțumesc celor care nu ați rămas indiferenți la necazul acestor oameni și anticipat vă mulțumesc celor care vă veți arăta generozitatea, bucuria de a ajuta și de-acum înainte, atâta vreme cât Vlăduț va binevoi să rămână printre noi.
Doamne-ajută!!!”


Pe mama lui o găsiți pe contul de Facebook Ursache Mihaela și la nr de telefon 0758730785
Cont în euro RO 50 RNCB 0535113339580002
Cont în lei RO 77 RNCB 0535113339580001

Publicitate