Un deputat de Neamț se află la New York, pentru a afla implicațiile creșterii mărilor și oceanelor!

Spiritul shoppingului de Valentine s Day a prins patru parlamentari români la New York, unde, pe banii statului, au mers pentru a dezbate lucruri deosebit de importante, cum ar fi ”implicațiile creșterii nivelului mărilor și oceanelor asupra păcii și securității internaționale.”

Mara Calista, deputat PNL de Neamț, pe care locuitorii județului probabil o cunosc mai mult din afișele electorale pentru că nu prea vine în teritoriu, se află la New York, alături de Cristina Dinu (PSD), Pollyanna Hangan (USR) și Sorin Muncaciu (AUR).

Publicitate

Cei patru participă la o reuniune ONU care a avut loc în perioada 13-14 februarie. Deși au plecat cu toții în același timp, parlamentarii se întorc separat: Dinu pe 17, Calista pe 18, Hangan pe 19 și Muncaciu pe 20, la șase zile după reuniune, notează jurnalistul B.T. Iacob.

Pentru cine nu-și mai amintește, Mara Calista este cea care s-a făcut de râs în propriul clip postat pe Facebook, când nu a știut ce sărbătorim pe 1 Decembrie! (vezi aici)

Evenimentul la care au participat în cele două zile s-a referit la  „Amenințări la adresa păcii și securității internaționale: creșterea nivelului mărilor și oceanelor!”

”Organizate anual cu statut de evenimente comune UIP-ONU, Audierile Parlamentare la Naţiunile Unite le oferă parlamentarilor posibilitatea de a interacţiona cu experţi ai ONU şi membri ai societăţii civile, cu reprezentanţi ai misiunilor diplomatice, pentru a se informa în mod direct şi a-şi exprima opiniile cu privire la dosarele de actualitate de pe agenda internaţională.

Temă generală de dezbatere din acest an este: „Apă pentru oameni şi pentru planetă: Opriţi risipa, schimbaţi jocul, investiţi în viitor!”.Evenimentul este structurat în sesiuni interactive, centrate pe următoarele teme: Obiectivul de dezvoltare durabilă 6 – apă curată şi salubritate, ca pivot al dezvoltării durabile;

Accesul la apă potabilă şi la sanitaţie, ca drept fundamental al omului; Schimbările climatice şi deficitul de apă; Importanţa conservării apei; Finanţarea infrastructurii pentru serviciile de apă şi salubrizare;

Politici privind apa mai incluzive: să nu lăsăm pe nimeni în urmă; Apele transfrontaliere: de la competiţie la cooperare pentru pace.Totodată, în program figurează şi o sesiune specială cu tema „Summit-ul Viitorului 2024”, în cadrul căreia parlamentarii şi-au exprimat opinii pe marginea Declaraţiei finale „Pactul pentru viitor”. – se arată în comunicatul postat pe site-ul Camerei Deputaților.

Publicitate