Un elev aflat într-un microbuz școlar, a fost scos cu forța de către șofer! „Lasă-l, bre, că-l omori!” – VIDEO

Un șofer de microbuz școlar din județul Argeș a fost surprins într-un moment șocant, în timp ce îndepărta cu forța un elev de pe un scaun al vehiculului, imaginile ulterior fiind postate pe mediul online.

Incidentul a avut loc vineri, 12 ianuarie, iar filmarea a stârnit un val de indignare pe rețelele sociale.

Publicitate

În înregistrare, se observă cum șoferul, într-un microbuz plin cu elevi, apucă de geacă un copil aflat pe un scaun și îl trage afară, în timp ce alți copii protestează. Un martor la incident îi strigă șoferului să îl lase pe elev, afirmând:

„Lasă-l, bre, că-l omori!”. Ulterior, șoferul îl scoate pe copil pe ușa microbuzului, adresându-i cuvinte jignitoare.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Argeș, ancheta inițială a relevat că incidentul a fost generat de comportamentul unor minori, membri ai aceleiași familii, care ar fi perturbat transportul și ar fi adresat injurii șoferului.

În plus, aceștia ar fi murdărit microbuzul în mai multe rânduri. Conducătorul microbuzului a decis să intervină în contextul acestor provocări și l-a dat jos pe unul dintre acești minori, în vârstă de 13 ani, fără a recurge la violență fizică.

Părinții copiilor implicați în incident au fost sancționați contravențional cu o amendă de 500 de lei, sub acuzația de a nu fi luat „măsurile necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj”.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz, dar anunţă că până acum a sancţionat doar familia copiilor cu 500 de lei. Băiatul provine dintr-o familie numeroasă, care a bătut recordul în România. Are 19 fraţi şi surori.

Deși înregistrarea nu a evidențiat acte de violență fizică, polițiștii continuă să efectueze verificări pentru a evalua întregul context al evenimentului. De asemenea, nu s-au primit plângeri referitoare la săvârșirea unor acte de violență în urma incidentului.

Publicitate