Un escroc român a convins o refugiată ucraineancă să-i dea 55.000 de euro!

Poliția îl caută pe un bărbat suspectat de înșelăciune după ce mai multe femei au fost înșelate de acesta, printre victime numărându-se și o refugiată din Ucraina, care a fost păgubită de 55.000 de euro.

Ucraineanca, în vârstă de 40 de ani și medic de profesie, a relatat că l-a cunoscut pe individ în aprilie 2022, la București, unde s-a refugiat după izbucnirea războiului. Femeia, care este divorțată și are doi copii, a avut încredere în bărbat și i-a mărturisit că a vândut afacerea pe care o avea în Ucraina și că dispune de o sumă considerabilă de bani.

„La locul de muncă mi se spunea că este un om foarte bogat. El spunea că este milionar. Mi-e foarte greu să înțeleg cum a putut să mă manipuleze. La început mi-a propus să fumez ceva țigări cu marijuana. Nu realizam ce se întâmplă în acel moment, iar el a abuzat sexual de mine,” a declarat femeia pentru stirileprotv.ro.

Escrocul i-a promis că va investi banii într-o fabrică de conserve destinate armatei israeliene, garantând un profit dublu. „Mi-a spus că are prieteni în Ungaria care fac bani din orice și la momentul respectiv ei cumpără conserve kosher pentru Israel.

Eu nu aveam toată suma la momentul respectiv și am fost nevoită să împrumut restul banilor și toată suma a fost de 30.000 de euro, promițându-mi că o să îmi returneze 74.000 de euro,” a mai spus ucraineanca.

Ulterior, femeia i-a mai dat aproape 25.000 de euro pentru implanturile lui dentare. Abia când a realizat că bărbatul nu îi mai răspunde la telefon, victima a depus o plângere la Parchet, bănuind că nu este singura victimă a acestuia.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 fac cercetări in rem pentru înșelăciune. Anchetatorii sfătuiesc femeile care se află într-o asemenea situație să sune la 112 sau să meargă fără ezitare la cea mai apropiată secție de poliție.

Publicitate