Un fost lider al lumii interlope din anii ’90 a fost arestat pentru o găinărie!

Ștefan Dinu, cunoscut și sub numele Fane Căpățână, lider al lumii interlope din anii 90, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce s-a dat drept polițist și a comis o nouă infracțiune la ieșirea din municipiul Buzău.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Buzău, bărbatul a oprit în trafic un autoturism și ar fi sustras suma de 3.800 de euro din portofelele ocupanților mașinii.

Publicitate

Aceasta nu este prima acțiune de acest gen a lui Fane Căpățână. În decembrie 2022, el a fost reținut pentru un incident similar, când, sub pretextul unui control corporal și purtând haine de polițist, a sustras suma de 2.500 de lei de la un cetățean străin.

În legătură cu incidentul recent, IPJ Buzău a comunicat că în noaptea de 21 spre 22 ianuarie, în jurul orei 01:00, polițiștii au primit un apel prin 112 de la un cetățean străin care a raportat că a fost oprit în trafic și jefuit de către un bărbat care s-a dat drept polițist.

După investigații, autoritățile au identificat bănuitul drept un bărbat de 55 de ani din București.

Bărbatul a fost depistat în localitatea sa de domiciliu și a fost adus la sediul poliției pentru audieri. După administrarea de probe, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat parchetului cu propuneri legale în cursul zilei de astăzi.

Publicitate