Un gigant mondial de rent-a-car renunță la 20.000 de electrice și va cumpăra unele pe benzină!

Gigantul mondial al închirierilor auto, Hertz, a dat lovitura de grație flotei sale de mașini electrice, anunțând că va renunța la o treime din aceasta, constând în aproximativ 20.000 de vehicule, cu o compoziție majoritară de 80% mașini Tesla.

Motivul? Costurile neașteptat de mari, mai ales în ceea ce privește reparațiile post-accident, informează hotnews.ro.

Publicitate

Compania de închirieri auto a făcut achiziții semnificative de mașini electrice în ultimii ani, inclusiv modele de la Tesla, Kia, General Motors, Volkswagen și Polestar. Cu toate acestea, Hertz a fost nevoit să recunoască că deprecierea medie a acestor mașini electrice s-a dovedit a fi de peste 12.000 de dolari per vehicul, rezultând într-o pierdere totală de 245 de milioane de dolari la revânzare.

Decizia de a renunța la mașinile electrice vine și în contextul unei reduceri generale de 25-30% a prețurilor de vânzare ale mașinilor electrice noi, un aspect care a afectat semnificativ valorile de revânzare ale flotei Hertz. Compania estima inițial prețurile la revânzare, dar campaniile agresive de reducere a prețurilor ale producătorilor, în special Tesla, au condus la ajustări semnificative.

O altă problemă majoră a fost identificată în costurile de reparație post-accident, generate de faptul că mulți dintre clienții care au închiriat mașini electrice nu aveau experiență în conducerea unor astfel de vehicule cu accelerație puternică, dar și mai grele decât cele pe benzină.

Acest lucru a contribuit la creșterea numărului de accidente în care au fost implicate mașinile electrice, contrastând cu perceputa lor siguranță.

Cu toate acestea, un aspect pozitiv este că cheltuielile cu întreținerea mașinilor electrice rămân mai mici decât cele ale mașinilor pe benzină, oferind un avantaj în acest capitol.

Anunțul Hertz a generat o reacție puternică din partea criticilor mașinilor electrice, care susțin că această decizie reprezintă o dovadă că popularitatea acestora a fost exagerată, mai ales în rândul publicului. Este o notă neagră în drumul mașinilor electrice, iar criticii se întreabă dacă această decizie va avea un impact semnificativ asupra percepției publicului cu privire la viitorul acestui segment de piață.

Publicitate