Grefierul unei judecătorii a afost arestat preventiv! 38 dosare ar fi fost găsite acasă la percheziții!

G.M.E., un grefier în vârstă de 50 de ani de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, fiind vizat într-un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de sustragere de înscrisuri, favorizarea făptuitorului și fals material în înscrisuri oficiale.

Informația a fost dezvăluită în exclusivitate de Cătălin Vischi pe 2MNews.ro.

Publicitate

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Baia Mare a dispus arestarea preventivă vineri, 12 ianuarie 2024, iar Tribunalul Maramureș a menținut decizia inițială. Erhan a contestat decizia, însă aceasta a fost respinsă.

Conform documentului emis de instanță, Erhan este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, favorizarea făptuitorului și fals material în înscrisuri oficiale.

Totuși, aceste acuzații ridică numeroase întrebări cu privire la securitatea sistemului de justiție, dat fiind rolul esențial al grefierilor în desfășurarea procedurilor judiciare.

Surse afirmă că la domiciliul grefierului au avut loc percheziții pe data de 22 decembrie 2023, dezvăluind o bibliotecă de dosare penale care, în mod normal, nu ar fi trebuit să părăsească sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației.

Se spune că au fost găsite 38 de dosare acasă la Erhan, însă acesta a fost de negăsit, ascunzându-se până când s-a predat autorităților.

Întrebări importante se ridică cu privire la motivele ascunderii sale, existența unor complici și, mai ales, modul în care un grefier a reușit să dețină două case în Sighetu Marmației și Ocna Șugatag, ceea ce stârnește suspiciuni legate de proveniența fondurilor.

Această breșă de securitate în sistemul de justiție ridică semne de întrebare serioase și necesită răspunsuri urgente din partea autorităților competente. Până în prezent, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, Ministerul Public și Asociația Grefierilor din România nu au emis niciun comunicat privind acest incident.

Publicitate