Un grup de studenți români au inventat o bere brună cu făină de greieri: ”Conține potasium, o cantitate destul de mare”

Studenții de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor de la Universitatea de Științe Agricole din Cluj-Napoca au creat o serie de produse alimentare inovatoare în cadrul lucrărilor lor de licență, care ar putea vedea curând lumină în magazine.

Printre acestea se numără o înghețată cu semințe de pin și frunze de pătrunjel, bere brună cu făină de greieri sau grisine cu alge marine. Aceste invenții culinare neconvenționale au captat atenția și interesul publicului.

Publicitate

Unul dintre produsele care a atras atenția este o bere brună obținută prin adăugarea de făină de greieri. Deși prețul acestui ingredient este ridicat, în jur de 100 de lei pe kilogram, berea rezultată are un gust aparte și un conținut crescut de potasiu, care contribuie la procesul de fermentație al drojdiei.

În ceea ce privește înghețata, o tânără a reușit să combine frunzele de pătrunjel cu semințele de pin, obținând astfel un gust fresh și inedit pentru acest desert.

Grisinele cu alge brune au devenit o opțiune atrăgătoare pentru cei care sunt atenți la aportul caloric. Acestea nu conțin zahăr, dar sunt bogate în proteine. Prin adăugarea unor ingrediente precum zeama de lămâie, gustul specific al algelor este redus.

Reacțiile pozitive ale oamenilor față de gusturile unice ale acestor produse alimentare au determinat interesul unor companii din industria alimentară pentru a iniția colaborări cu studenții inventatori.

Profesorii coordonatori au ghidat studenții în dezvoltarea acestor idei inovatoare, iar acum produsele lor captează atenția mediului economic. La evenimentul de prezentare au fost expuse un total de 55 de invenții din domeniul culinar.

„Studenții își vor expune atât partea de cercetare, cât și partea de marketing destinată implementării în firmele comerciale în fața unor reprezentanți importanți ai mediului economic”, a declarat prof. Elena Mudura, decanul Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor.

Cu inovațiile lor culinare, studenții USAMV Cluj-Napoca demonstrează că pot aduce contribuții semnificative în domeniul alimentar și că sunt pregătiți să-și transforme ideile în produse comercializabile și apreciate de publicul larg.

Publicitate