Un îndrăgostit i-a plătit unei femei de pe net 100.000 de lei. ”Iubita” era tot bărbat…

Vineri, polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 2 Poliție au efectuat o percheziție domiciliară în județul Constanța, ca urmare a unei sesizări privind înșelăciunea în formă continuată.

Pe 20 iunie 2024, polițiștii au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară într-un dosar penal ce vizează înșelăciunea în formă continuată. Sesizarea a fost făcută pe 15 noiembrie 2023 de un bărbat de 48 de ani, care a declarat că, în perioada 2019 – septembrie 2023, a fost înșelat prin intermediul rețelelor de socializare online.

Bărbatul a relatat că persoane necunoscute, folosind o identitate feminină falsă, i-au câștigat încrederea și, sub pretextul unei relații, i-au solicitat sume de bani, provocându-i un prejudiciu de peste 100.000 de lei.

În urma cercetărilor, a fost identificat un bărbat de 29 de ani, suspectat de comiterea faptei. Acesta, folosind aceeași metodă de operare, ar fi determinat alte opt persoane, cu vârste între 29 și 48 de ani, să remită diverse sume de bani, creând un prejudiciu total de aproximativ 42.000 de euro.

Pe 20 iunie 2024, polițiștii au efectuat o percheziție în județul Constanța, unde l-au depistat pe suspect. Acesta a fost condus la sediul poliției pentru audiere și reținut pentru 24 de ore. În cursul zilei de azi, bărbatul urmează să fie prezentat magistraților cu propunere legală.

În cadrul percheziției, polițiștii au identificat și ridicat mai multe bunuri de interes în cauză. Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 2 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța.

Publicitate