Un Inspector Antifraudă a căzut în plasă. A fost REȚINUT pentru luare de mită!

Fals intelectual, luare de mită în formă continuată și abuz în serviciu, despre care se prezumă faptul că ar fi protejat interesele unor societăți comerciale care aveau diverse nereguli în schimbul unor sume de bani.

În rechizitoriul procurorilor anticorupție se arată că în perioada 2 mai 2021 – 30 iunie 2021, în calitate de inspector antifraudă, Alexandru Rebenciuc ar fi pretins și primit pentru sine pentru altul sume de bani de la administratorul unei societăți comerciale, pentru a nu-l penaliza în contextul în care, cu ocazia a două controale la societatea comercială respectivă, inspectorul ar fi constatat nereguli, informează investigatoria.ro.

Practic, Rebenciuc ar fi pretins și a primit în două ocazii diverse sume de bani de la administratorul firmei cu probleme. Acesta ar fi cerut 1.500 de euro din care ar fi primit efectiv, în două tranșe, suma de 1.000 euro, iar pentru colaboratoarea sa ar fi pretins o sumă neprecizată, din care ar fi primit 500 de euro.

Procurorii spun că în urma acestui aranjament, în cadrul controlului fiscal desfășurat, pentru a favoriza societatea comercială, inspectorul ar fi inserat mențiuni nereale referitoare la neregulile identificate și nu a sesizat organele competente, consecința fiind diminuarea semnificativă a obligațiilor fiscale datorate statului de către societatea comercială controlată, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 78.772 lei.

Alexandru Rebenciuc își va petrece următoarele 24 de ore în arest, după care urmează să fie prezentat Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.