Un iPhone original, nedeschis, din 2007, a ajuns la aproape 200.000 de dolari!

Un iPhone original din prima generație, nedeschis și datând din 2007, a fost vândut la o licitație pentru impresionanta sumă de 190.372 de dolari, depășind estimările inițiale de vânzare care se sitau între 50.000 și 100.000 de dolari, conform informațiilor de pe BusinessInsider.com.

Prețul de vânzare al acestui telefon reprezintă o creștere de peste 317 ori față de prețul original al iPhone-ului, care era de 599 de dolari. Dispozitivul a fost scos la licitație la sfârșitul lunii iunie și a reușit să atragă atenția colecționarilor și pasionaților, obținând o sumă surprinzătoare.

Publicitate

Această vânzare a doborât recordul stabilit anterior în februarie, atunci când un iPhone de prima generație, nedeschis și cu o capacitate de stocare de 8 GB, a fost vândut la licitație pentru suma de 63.356,40 de dolari. În octombrie 2022, un alt iPhone original de 8 GB, tot nedeschis și sigilat în fabrică, a fost vândut pentru 39.339,60 de dolari.

iPhone-ul original care a fost vândut recent la licitație a aparținut unui membru al echipei originale de ingineri de la Apple, din perioada lansării telefonului. Fondatorul LCG Auctions, Mark Montero, a declarat că acesta este singurul exemplar de 4 GB sigilat în fabrică care a ieșit la vânzare, în ciuda faptului că s-au vehiculat informații despre altele similare.

Pe baza rezultatelor recentelor vânzări care au stabilit recorduri și având în vedere faptul că modelul de 4 GB este probabil de 20 de ori mai rar decât varianta de 8 GB, surprinderea depășirii pragului de 190.000 de dolari este mare, conform declarației lui Mark Montero.

Această licitație subliniază creșterea interesului pentru produsele Apple de colecție și pentru telefoanele vechi în general. Aprecierea valorii și rarității acestor dispozitive într-o lume dominată de tehnologie avansată demonstrează fascinația continuă pentru primele inovații din industrie și dorința de a deține exponate istorice ale evoluției smartphone-urilor.

Publicitate