Un italian prins beat la volan în România, spune că în Italia poate conduce așa fără probleme

Un cetățean italian din Brescia, cu domiciliu temporar în Medieșu Aurit, a fost trimis în judecată pe 24 ianuarie pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare au întocmit dosarul penal, evidențiind discrepanțele dintre legislația rutieră din Italia și România.

Publicitate

Individul, fără antecedente penale, a fost oprit de polițiștii români în timp ce conducea un Land Rover pe Drumul Național 19, prezentând un nivel de alcoolemie peste limita legală.

La prima probă biologică, alcoolul său în sânge a măsurat 1,06 g/l, iar la a doua probă, 0,92 g/l. Descoperirea a avut loc în timpul unei opriri pentru depășirea vitezei legale.

Italianul, angajat temporar la o fabrică din Medieșu Aurit, a recunoscut că a consumat două pahare de vin alb la un restaurant local, decidând apoi să se urce la volan pentru a ajunge la o stație de carburanți din Satu Mare. A fost oprit deoarece nu avea țigări electronice, pe care le folosește, și nu le putea achiziționa local.

Cu surprindere, cetățeanul italian a afirmat că în Italia este permis să conduci cu o alcoolemie de 0,5 g/l în sânge, informație pe care nu o cunoștea în privința României. A regretat fapta și consumul de alcool, neavând intenția să încalce legea.

Diferențele legislative dintre cele două țări au devenit evidente, Italia acceptând un nivel mai ridicat de alcoolemie (0,5 g/l), în timp ce în România, limita legală este mult mai strictă, fiind de 0,0 g/l.

Publicitate