Un luptător de sumo a murit, la 28 de ani, după ce a fost aruncat în cap de adversarul său

Un luptător japonez de sumo a murit la o lună după ce a căzut în cap în timpul unei competiţii, situaţie care a ridicat întrebări cu privire la răspunsul în acest sport la urgențe medicale.

Hibikiryu, în vârstă de 28 de ani, a murit de insuficiență respiratorie acută miercuri, a anunţat Asociația Japoneză de Sumo, anunță observatornews.ro.

Luptătorul, al cărui adevărat nume era Mitsuki Amano, a fost aruncat de adversarul său în timpul unei lupte la un turneu din 26 martie. Filmările luptei au arătat că Hibikiryu a căzut în cap și a rămas cu fața în jos timp de câteva minute, în timp ce oficialii de sumo au urmărit și au așteptat paramedicii să ajungă.

Pe o targă, luptătorul era conștient și le-a spus oficialilor sumo că simte că corpul său este paralizat, dar starea sa se îmbunătățise la spital, a raportat ziarul Nikkan Sports. Oficialii Sumo au declarat presei japoneze că nu se știe dacă moartea lui Hibikiryu a fost legată de rănirea sa. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea familiei sale.

Nu au existat experți medicali care să-i ofere tratament de prim ajutor, potrivit rapoartelor mass-media japoneze. Luptătorii sunt de obicei așteptați să se ridice singuri, în timp ce experții medicali sunt la locul turneului, dar nu stau lângă zona de ring.