Un medic ne explică de ce NU este recomandat să ne facem patul după ce ne trezim, dimineața! – VIDEO

Un medic, devenit cunoscut pentru clipurile postate pe rețelele de socializare a dezvăluit motivele pentru care ar trebui să evităm să facem patul imediat după ce ne trezim dimineața.

Potrivit expertului, este esențial să lăsăm patul nefăcut cel puțin o oră sau chiar mai mult, pentru a permite evaporarea transpirației acumulate pe durata nopții.

În timpul somnului, corpul uman transpiră în mod natural, iar umiditatea rezultată poate fi absorbită de lenjeria de pat. În această umiditate, se pot dezvolta acarieni și diverse microorganisme periculoase pentru sănătate. Aceștia pot fi factori declanșatori pentru diverse alergii și afecțiuni respiratorii.

Medicul a subliniat că dacă facem patul imediat, apa rămasă în cearșafuri nu va avea posibilitatea să se evapore, oferind un mediu perfect pentru reproducerea acarienilor și a altor microorganisme. Astfel, recomandarea este de a lăsa patul nefăcut cel puțin o oră sau două pentru a permite evaporarea umidității.

De asemenea, specialistul a adăugat că este important să schimbăm lenjeria de pat cel puțin o dată la două săptămâni pentru a preveni acumularea excesivă de acarieni și bacterii. Menținerea unui mediu curat și uscat în dormitor poate contribui semnificativ la sănătatea generală a unei persoane.

 

@doctorcip_intl IATĂ DE CE NU TREBUIE FĂCUT PATUL DIMINEAȚA! #doctorcip #pat #acarieni ♬ sunet original – doctor23

Publicitate