Un medicament japonez testat pe animale a dus la creșterea de dinți noi. Începe testarea pe oameni

Japonia se află în centrul atenției medicale globale cu un avans remarcabil în lumea stomatologiei. Oamenii de știință au dezvoltat un medicament cu potențial de a revoluționa întreaga medicină dentară, ridicând posibilitatea ca în viitor, căderea dinților să nu mai fie o problemă.

Pentru prima dată în istorie, speranța de a regenera dinții în mod natural a primit o nouă viață. Dinții, fiind cunoscuți ca singura parte a corpului uman care nu se regenerează de la sine, ar putea să nu mai necesite plombe sau implanturi, grație acestui medicament revoluționar dezvoltat în Japonia.

Publicitate

Oamenii de știință japonezi au trecut deja la teste inovatoare, utilizând acest medicament pe animale, iar rezultatele obținute sunt pur și simplu uluitoare. Se pare că medicamentul a condus la creșterea de dinți noi în cazul animalelor, deschizând perspective promițătoare pentru potențiala aplicare în medicina dentară umană.

O echipă de oameni de știință condusă de un start-up farmaceutic japonez a lucrat la un medicament care să stimuleze creșterea de noi dinți, în ceea ce ar fi o premieră mondială, cu scopul de a-l introduce pe piață până în jurul anului 2030, scriu cei de la japantimes.co.jp.

Toregem Biopharma, finanțată de Universitatea din Kyoto, ar trebui să înceapă testele clinice pe adulți sănătoși în jurul lunii iulie 2024 pentru a confirma siguranța medicamentului, după ce echipa a reușit să crească dinți noi la șoareci în 2018.

Majoritatea oamenilor au „muguri dentare” care au potențialul de a deveni un dinte nou, pe lângă dinții de lapte și cei permanenți, deși mugurii nu se dezvoltă de obicei și dispar ulterior.

Echipa a creat un medicament anticorp care inhibă proteina care suprimă creșterea dinților. Medicamentul acționează asupra acestor muguri și stimulează creșterea lor.

În 2018, echipa a administrat medicamentul și dihorilor, care au atât dinți de lapte, cât și dinți permanenți, asemănători cu cei umani, iar dinții noi au crescut.

Echipa intenționează să organizeze un studiu clinic pentru medicamentul din 2025 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 ani cu anodonție, care se nasc fără o parte sau toți dinții permanenți. Copiii vor fi injectați cu o singură doză pentru a induce creșterea dinților.

Există, de asemenea, speranțe de a utiliza medicamentul în viitor pentru adulții care au pierdut dinții din cauza cariilor.

Publicitate