Un militar de la un centru de vaccinare le cerea VODCĂ celor veniți pentru imunizare

Acuzaţii grave într-o unitate militară! La Brigada Multinaţională Sud-Est din Craiova, care este şi centru pentru vaccinare, un subofițer le-ar fi cerut oamenilor veniți pentru vaccin să îi facă rost de băutură de la un magazin din zonă.

În cursul zilei de marți, o persoană a sunat la 112, unde a anunțat că un agent de pază din instituția militarizată le cerea oamenilor veniți la vaccinare să îi cumpere votcă., notează Antena3.

Sarcina subofițerului era triajul persoanelor sosite la centrul de vaccinare, postul acestuia fiind chiar la intrare.

Însă, în loc de triaj, bărbatul îi aborda pe oameni explicându-le că nu poate pleca din post, apoi le întindea o bancnotă de 10 lei, cu misiunea de a merge să îi aducă băutură de la unul dintre magazinele din zonă.

Femeia care a anunțat incidentul a povestit că mai multe persoane l-au refuzat politicos, însă unui bătrân i s-a făcut milă de el şi a cedat rugăminților. Omul s-ar fi îndurat şi a mers să cumpere alcool pentru agent.

Ajunși la fața locului și constatând că este vorba despre un subofițer, oamenii legii au pasat cazul spre rezolvare către conducerea unităţii militare, ofiţerii şi subofiţerii fiind încadraţi de lege într-un regim special.

„Cu privire la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm următoarele: confirmăm faptul că, marţi, 18 mai, în jurul orei 09.30, o persoană care se afla în Centrul de vaccinare deschis în incinta UM01083 Craiova a apelat la numărul unic de urgenţă 112, reclamând o situaţie de genul celei prezentate de dumneavoastră, în care a fost implicat un subofiţer din cadrul unităţii.

În paralel, conducerea UM01083 a numit o comisie de cercetare administrativă cu privire la această situaţie. Până la finalizarea cercetărilor, subofiţerul în cauză a fost schimbat din funcţia de registrator. Informaţii suplimentare cu privire la concluziile cercetării vă vor putea fi comunicate după finalizarea acesteia”, se arată în comunicatul unității militare pentru Mediafax.