Un militar s-a prefăcut 20 de ani că este paralizat și a reușit să fenteze statul cu 600.000 de dolari!

Un soldat american în vârstă de 49 de ani, Christopher Stultz, a pledat vinovat pentru fraudă, recunoscând că și-a petrecut ultimii 20 de ani în scaun cu rotile, simulând o invaliditate pentru a încasa peste 660.000 de dolari în beneficii.

Planul său de înșelăciune a fost dezvăluit atunci când a fost surprins folosindu-și picioarele normal în loc să folosească scaunul cu rotile, informează New York Post.

Publicitate

Potrivit Procuraturii SUA, Stultz a făcut declarații false în 2003 la Departamentul pentru veterani, astfel încât să obțină un grad de invaliditate de 100%. Planul său a început în ianuarie 2003, când a pretins că a rămas imobilizat în urma serviciului militar și a prezentat documente false pentru a atesta handicapul său.

Pe lângă beneficiile financiare, Stultz a obținut și fonduri pentru a achiziționa mașini speciale și modificări ale vehiculelor destinate veteranilor cu mobilitate redusă. Între ianuarie 2003 și decembrie 2022, acesta a primit suma totală de 662.871,77 de dolari.

Frauda a ieșit la iveală în octombrie 2021, când Stultz a fost observat folosindu-și scaunul cu rotile în Boston, doar pentru a se ridica și a merge normal într-un centru comercial și la spital. Același comportament a fost observat și în octombrie 2022.

Mai multe persoane care îl cunoscuseră de la începutul anilor 2000 au confirmat că nu l-au văzut niciodată având nevoie de un scaun cu rotile sau de orice alt tip de asistență pentru mers.

Confruntat de polițiști, Stultz a recunoscut că nu are probleme la picioare și că a simulat invaliditatea pentru a încasa beneficiile. Data la care va fi condamnat a fost stabilită pentru 6 mai 2024, iar fostul soldat riscă o pedeapsă de până la 5 ani de închisoare și trei ani de eliberare supravegheată.

În plus, i se poate ordona să returneze suma integrală de bani pe care a primit-o în mod fraudulos de-a lungul anilor.

Publicitate