Un Ministru al Sănătății din UE trage un semnal de alarmă după arsuri pe esofag de la un produs ce aparține Coca-Cola

După ce o persoană a fost spitalizată în Rijeka, vestul Croației, din cauza consumului de apă minerală carbogazoasă Römerquelle, producție Coca Cola, încă trei cazuri similare au fost raportate în Zagreb, stârnind îngrijorări privind siguranța băuturilor carbogazoase în țară.

Doctorul Rajko Ostojić, șeful departamentului de gastroenterologie de la spitalul KBC din Zagreb, a confirmat spitalizarea celor trei persoane, una dintre ele manifestând simptome după achiziționarea băuturii dintr-un automat, informează Politico.

O recomandare urgentă a fost emisă de către Ostojić către public: „Nu vă panicați, evitați toate băuturile carbogazoase. Beți apă potabilă din rețeaua municipală. Zagreb este minunat, Dalmația de asemenea și dacă Croația are ceva deosebit, atunci e vorba despre o minunată apă potabilă.”

Ministrul croat al Sănătății a confirmat două cazuri suspecte de otrăvire, specificând că ambele victime au suferit răni pe esofag. Întrebat despre siguranța consumului de băuturi carbogazoase, oficialul croat a subliniat precauția, afirmând: „Vorbim despre două cazuri în două orașe diferite, cu două băuturi îmbuteliate în țări diferite. E mai bine să beți apă!”

Compania Coca Cola a transmis un comunicat de presă în care salută claritatea pe care rezultatele testelor o vor aduce și își exprimă solidaritatea cu persoana afectată.

Reprezentanții companiei au asigurat că respectă cele mai înalte standarde de calitate pe fiecare piață în care activează și au declarat că vor colabora deschis și transparent cu autoritățile în cadrul investigațiilor.

În interesul siguranței publice, autoritățile croate continuă investigațiile pentru a determina dacă există o legătură între consumul de Römerquelle și problemele de sănătate raportate, subliniind importanța asigurării calității produselor pe piață.

sursa: 3dots.ro

Publicitate