Un oraș din România a organizat ”Calea Luminii.” Un eveniment cu mii de candele aprinse

Joia Mare din Săptămâna Patimilor a devenit Calea Luminii. Astfel, deși e pandemie, Târgoviște a devenit un oraș voiu, un motiv în plus de bucurie pentru locuitorii orașului.

Și asta pentru că Târgoviștea are o tradiție, numită „Calea Luminii”, un eveniment unic în România, care an de an a scos din case oamenii sau a adunat oameni din alte zone pentru a se bucura de miile de lumânări care înconjoară Catedrala Mitropolitană din centrul orașului. „Calea luminii” este un eveniment care se desfășoară la Târgoviște de 20 de ani.

În fosta Capitală a Țării Românești, evenimentul s-a bucurat de un mare succes. Târgoveștenii au aprins mii de lumânări care împodobesc zona dintre Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, Bulevardul Carol I până la gara din oraș.

Mesajul primarului Daniel Cristinel Stan, în preziuna evenimentului: ”Mâine seară, începând cu orele 18,00, la Tărgoviște, se va desfășura „Calea Luminii”, un eveniment unic, cu o simbolistică cu totul specială.

Locațiile stabilite pentru desfășurarea evenimentului sunt Piața „Mihai Viteazul”, precum și piațeta din fața Catedralei Mitropolitane.

Dincolo de semnificațiile deja tradiționale ale acestui eveniment, ediția din acest an înseamnă, mai mult decât oricând, SPERANȚĂ, simbolizând întoarcerea, chiar dacă nu pe deplin încă, la o viață NORMALĂ, fără restricții sau limitări.”