Un oraș din România va avea apă de izvor la robinete!

După 58 de ani de la construirea conductei de aducțiune a apei potabile Isvarna – Craiova (Firul I), care și-a depășit durata de viață, locuitorii din Craiova se pregătesc pentru un moment revoluționar: Firul II de aducțiune Isvarna – Craiova.

Acest nou proiect de amploare va aduce apă de munte de cea mai bună calitate în municipiul Craiova, începând cu anul viitor. Cu o lungime de peste 123 km, acest fir va porni de la poalele munților Vâlcan din județul Gorj, folosind conducte realizate din material PAFSIN, garantat pe o perioadă de 100 de ani.

Investiția în Firul II de aducțiune Isvarna – Craiova se ridică la peste 117 milioane de euro și face parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”. Valoarea totală a acestui proiect, însumând peste 445,8 milioane de euro, reprezintă cea mai mare investiție de acest tip din Europa.

Lucrările cuprind reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 kilometri, precum și amenajarea incintei de captare Isvarna și o nouă stație de hipoclorit. Această investiție amplă a fost împărțită în șase contracte de lucrări, unul dintre ele fiind deja finalizat, iar celelalte cinci sunt într-un stadiu avansat, cu un progres fizic al lucrărilor ce depășește 90%.

Compania de Apă Oltenia asigură că Firul II Isvarna – Craiova va fi funcțional în 2024, oferind locuitorilor din Craiova și din alte 14 localități din Gorj și Dolj acces la apă potabilă de cea mai bună calitate.

Primarul municipiului Craiova, Lia – Olguța Vasilescu, a subliniat importanța acestui proiect pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor: „Apa este esențială pentru existența oricărei așezări, iar calitatea ei influențează semnificativ viața oamenilor.”

Acest proiect va aduce apă de izvor la robinetele craiovenilor și va servi alte șase localități din Dolj, oferind un acces sporit la apă potabilă de calitate pentru un număr semnificativ de locuitori din această regiune.

Publicitate