Un oraș european a interzis consumul de alcool în locurile publice din cauza românilor!

Primăria orașului Rijkevorsel din Belgia a luat o decizie fermă pentru a pune capăt numeroaselor scandaluri provocate de lucrătorii sezonieri români care consumă excesiv alcoolul.

Interdicția de a consuma băuturi alcoolice în spațiile publice, care era deja în vigoare în timpul nopții, a fost extinsă acum și pentru perioada zilei, conform informațiilor furnizate de Spotmedia.

Publicitate

Decizia municipalității a fost motivată de numeroasele plângeri primite din partea localnicilor, deranjați de comportamentul agresiv al românilor beți, care provoacă scandaluri pe străzi, comit acte de vandalism și atacă verbal sau chiar fizic oamenii, conform publicației belgiene GVA.

Primăria nu a inițiat un dialog separat cu comunitatea românească, optând în schimb pentru o interdicție generală asupra consumului de alcool. Măsura se aplică în cea mai mare parte a zonelor din Rijkevorsel, cu excepția teraselor și restaurantelor.

Primarul Dorien Cuylaerts din regiunea Anvers a subliniat că tensiunile dintre localnici și comunitatea de români angajați ca lucrători sezonieri sunt în creștere alarmantă.

„Locuitorii noștri se plâng de comportamentul scandalos al românilor în spațiile publice, de vandalisme, violență verbală și fizică. De cele mai multe ori, totul începe cu consumul excesiv de alcool. Anul trecut, a avut loc o altercație cu 50 de persoane în această zonă. Dorim să punem capăt acestor situații”, a declarat primarul pentru Radio 2.

Totodată, primarul a menționat că în anul precedent a fost nevoit să ordone închiderea unui local românesc din cauza nivelului extrem de ridicat al zgomotului produs și al tulburării liniștii publice.

Această măsură drastică are ca scop principal restabilirea ordinii și liniștii în comunitate, dar ridică și întrebări legate de relațiile interculturale și integrarea lucrătorilor sezonieri. Primăria va continua să monitorizeze situația și să adopte măsuri suplimentare, dacă va fi necesar, pentru a asigura un mediu sigur și pașnic pentru toți cetățenii orașului.

Publicitate