Un pacient ar fi stat însetat şi flămând 12 ore la UPU, apoi a decedat!

Un bărbat a decedat după ce a așteptat 12 ore la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași, fiind consultat de medici doar după ce a intrat în comă. Familia sa intenționează să depună plângere împotriva unității medicale, relatează Observator News.

Luni dimineață, soția bărbatului a sunat la 112 în jurul orei 7, din cauza stării grave de sănătate a acestuia. Ambulanța a fost trimisă din Iași în jurul orei 9 și a preluat bărbatul la 10:30.

Pacientul a fost dus inițial la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, unde a rămas până seara pentru diverse analize medicale, deoarece familia raportase dureri de spate și de picior la apelul la 112. După ce medicii au descoperit că bărbatul suferea și de ciroză, acesta a fost transferat la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, ajungând la UPU la ora 20:45.

Familia susține că bărbatul a fost ignorat de personalul medical și a rămas pe un scaun până dimineața, în jurul orei 8. Aceștia afirmă că abia la ora 3 dimineața bărbatul a fost consultat pentru prima dată de un medic.

În jurul orei 8, pacientul a fost internat la Secția de Gastroenterologie, însă era deja în comă. La scurt timp, familia a fost informată despre decesul său.

În tot acest timp, bărbatul ar fi comunicat familiei că nu a primit îngrijiri medicale, apă sau hrană.

Familia a solicitat efectuarea unei necropsii pentru a determina cauza decesului și intenționează să depună plângeri la conducerea spitalului, Poliție, Parchet și Colegiul Medicilor pentru a stabili cine este responsabil pentru moartea bărbatului.

Publicitate