Gheorghiță Nițu este un tânăr de 35 de ani, care a crescut la orfelinat din primele luni de viață. Este un exemplu de modestie, de stăruință, de ambiție și de perseverență.
Cei 19 ani petrecuți în acel sistem, apoi loviturile primite de la viață, respingerea din partea familiei, l-au făcut să îndrăgească doua lucruri: biserica și matematica.
Un tânăr care nu a uitat cum se trăiește într-un centru de plasament și care s-a întors la copiii din acest sistem pentru a-i ajuta, pentru a-i sprijini să aibă o șansă în plus în viață.
Iubirea pentru credință i-a fost insuflată din clasa a doua, când a prins drag de biserică și de viața Mântuitorului, după ce profesoara de religie le-a povestit patimile lui Isus.
A ajuns să-l iubească pe Hristos fără să-l cunoască, fără să știe cine este, lucru care s-a desăvârșit în zilele noastre, când îl întâlnim pe Gheorghiță Nițu cântând în strană și mergând cu preoții din oraș, pe post de dascăl, la diverse activități bazate pe voluntariat.
Pentru că la 19 ani a trebuit să părăsească centrul de plasament, familia nu a dorit să-l accepte iar școala profesională nu-i oferea un real ajutor în a-și câștiga existența, a urmat cursurile liceului la seral.
Aici a descoperit matematica, cea care a fost a doua lui dragoste, după religie.
Acest lucru l-a ajutat să obțină o notă bună la Bacalaureat, și-a găsit un serviciu și s-a gândit apoi să întoarcă ceva din ceea ce a învățat, făcând pregătire la matematica, pe baza de voluntariat, cu ceilalți copii din centrele de plasament care urmau să susțină examen la această materie.
Absolut toți copiii cu care a lucrat, au promovat examenul de bacalaureat, unii din ei chiar cu note excelente la matematică.
Gheorghiță Nițu este un exemplu de tânăr pe care destinul, unul nu foarte prietenos, l-a făcut să nu abandoneze și să-și urmeze calea, visul, și să pună pe primul loc ajutorarea celor din jurul lui, în special a copiilor care astăzi trăiesc în centrele de plasament.
Întregul material îl puteți viziona in clipul de mai jos: