Un platou de pește și fructe de mare în Năvodari, costă cât trei nopți de cazare!

Litoralul românesc continuă să fie în centrul atenției turiștilor, dar nu numai pentru peisajele sale pitorești și plajele frumoase, ci și pentru prețurile neașteptat de ridicate din anumite restaurante și terase.

O nouă știre a stârnit controverse după ce s-a descoperit că un platou cu pește și fructe de mare într-o cherhană din Năvodari are un preț uluitor de 800 de lei, echivalentul a trei nopți de cazare în aceeași stațiune, potrivit informațiilor publicate de Cancan.ro.

Publicitate

Desigur, litoralul românesc a fost întotdeauna cunoscut pentru deliciile culinare pe bază de pește și fructe de mare, dar aceste prețuri au ajuns să fie privite cu surprindere și indignare de către turiști.

În contextul în care prețurile la hotelurile de pe litoral au înregistrat o creștere medie de 20%, așa cum relatează aceeași sursă, clienții sunt din ce în ce mai puțin dispuși să achite sume exorbitante pentru mâncarea din restaurante.

În plus, situația nu este singulară în zona litoralului autohton. O altă surpriză neplăcută aștepta un turist într-o terasă din Corbu, Constanța, unde un simplu pahar cu bere a costat 16 lei. Acesta a postat nota de plată pe rețelele sociale, atrăgând atenția asupra discrepanțelor de prețuri întâlnite în diferite locuri de pe litoralul românesc.

Reacțiile publicului nu au întârziat să apară, iar unii turiști au exprimat dezamăgirea față de aceste practici comerciale, considerând că astfel de prețuri exagerate pot afecta negativ experiența lor de vacanță.

În timp ce litoralul rămâne una dintre destinațiile preferate ale turiștilor români, se pare că autoritățile și mediul de afaceri local trebuie să fie mai atenți la asigurarea unor prețuri echitabile și accesibile pentru vizitatori.

„Postez nota de plată cu prețurile de la Corbu, de sâmbăta trecută. Când se plâng unii pe forum Thassos că e prea scump meniul, vă rog să le prezentați acest bon. Să-mi rup și mașina pe drumurile care duc la Vadu și Corbu”.

Publicitate