Un polițist român din Anglia a fost plătit doi ani degeaba, după ce și-a luat concediu medical și nu s-a mai întors

Un ofițer al Poliției Metropolitane din Londra, Anghel Cristinel, a fost plătit timp de aproape doi ani, deși nu și-a mai desfășurat activitatea după ce a luat un concediu medical pentru o scurtă vacanță.

Situația a fost adusă la cunoștința publicului abia după ce uniforma sa a fost găsită într-un dulap, iar autoritățile au fost alertate, informează stiridiaspora.ro.

Publicitate

Potrivit informațiilor, Cristinel a solicitat inițial un concediu anual, însă, după ce i s-a cerut să verifice disponibilitatea personalului, a pretins că suferă de probleme de sănătate mintală.

Ulterior, a trimis două certificate medicale cu motive diferite pentru a acoperi perioada de concediu până la 7 iunie 2022, dar nu a participat la nicio întâlnire programată cu forțele de ordine.

Colegii săi au încercat să intre în contact cu el și au mers la adresa sa de domiciliu, unde au constatat că acesta și familia sa s-au mutat fără a-și plăti datoriile de aproximativ 8.000 de lire sterline acumulate pe carduri de credit, carduri de magazin și un împrumut MPS Bursary pentru un vehicul.

Investigațiile au dezvăluit că Anghel Cristinel a părăsit țara de mai multe ori, inclusiv către România și Italia, fără să se întoarcă la locul de muncă. Conducerea Poliției Metropolitane a considerat această conduită drept o abatere gravă de la reguli și l-a concediat pe Cristinel Anghel fără preaviz.

Publicitate