Un polițist și-a prins degetul într-o armă pe care o expertiza și a ajuns pe masa de operație

Un polițist criminalist din județul Galați a suferit un accident nefericit în timp ce efectua o expertiză la o armă neletală.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Galați, evenimentul a avut loc pe data de 5 decembrie 2023, în jurul orei 09:00, în timpul unei expertize criminalistice la o armă neletală cu aer comprimat, calibrul 4,5 mm.

Potrivit comunicatului IPJ Galați, arma în cauză prezenta defecțiuni și avea un sistem de siguranță atipic. În timpul manevrării la rece a acesteia (fără proiectil metalic tip alică), arma s-a rabatat automat, provocând rănirea polițistului în degetul arătător al mâinii stângi.

Publicitate

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani și cu calitatea de polițist în cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Galați, a anunțat imediat incidentul șefului său și s-a deplasat la Secția de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Clinic de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” pentru a primi îngrijiri medicale. Din păcate, diagnosticul a relevat o fractură prin strivire a degetului afectat, impunând necesitatea

unei intervenții chirurgicale.

Polițistul a rămas internat până pe data de 6 decembrie 2023, când a fost externat după ce intervenția chirurgicală a fost efectuată cu succes.

În prezent, autoritățile continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs incidentul, dosarul penal fiind întocmit pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă. Echipa de polițiști, împreună cu un expert criminalist și responsabilul pe linie de securitate și sănătate în muncă, desfășoară investigațiile la fața locului în acest sens.

Publicitate